Kagehus

Så er julen veloverstået, og det nye år er skudt igang. Håber i har haft en dejlig jul og et skønt nytår. Og selvom julen er overstået, vil jeg alligevel lige fremvise årets jule Kagehus. Det er hjemme hos mig en tradition, at vi hvert år laver et Kagehus.
Det er slet ikke så svært, som jeg først troede, det kræver bare tålmodighed og tid.

Opskriften på dette Kagehus har jeg fundet på dr’s hjemmeside.

Skærmbillede 2015-01-03 kl. 23.33.23

Dej – Ingredienser:

  • 250 g. brun farin
  • 280 g. lys sirup
  • 100 g. smør
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 1 spsk. stødt ingefær
  • 3 dl. mælk
  • 1 spsk. bagepulver
  • 900 g. hvedemel

Sådan gør du:

  1. Start med at smelte farin, sirup, smør og krydderier i en gryde. Skærmbillede 2015-01-03 kl. 22.36.04
  2. Imens blandes mel og bagepulver i en skål.
  3. Den varme krydderblanding tilsættes i “melskålen”. Skærmbillede 2015-01-03 kl. 22.36.14
  4. Straks æltes dejen, samtidig med at mælken tilsættes. Dejen æltes til den er glat og smidig. Hvis du har en røremaskine, så anvend den :) Skærmbillede 2015-01-03 kl. 22.36.22
  5. Herefter puttes dejen i en pose, mases flad og lægges kort tid i fryseren – dette gør at den hurtigt vil blive nedkølet. Skærmbillede 2015-01-03 kl. 22.36.28
  6. Rul dejen ud og skær delene ud, eller hvis du ejer en form, så benyt den. Jeg anvender forme fra IKEA, hvilket giver en god effekt, da der kommer mønster i taget og på væggene.
  7. Delene bages i ovnen ved 160 grader varmluft, i ca. 15-25 minutter afhængig af tykkelse og størrelse – Min erfaring.  Skærmbillede 2015-01-03 kl. 22.36.34

Hvis der er noget dej tilovers, kan det jo fx anvendes til et eller flere juletræer, nissemænd, grise osv. Kun fantasien sætter grænser.

Skærmbillede 2015-01-03 kl. 22.37.41

Dekoration:
Jeg har valgt at pynte væggene og taget før jeg satte det sammen, da jeg tror det er det letteste, og det fineste resultat. Men det er selvfølgelig bare min mening :)
Til at pynte huset, har jeg denne gang anvendt dekorationsglasur fra Dr. Oetker. Det er et fint, spiseligt og nemt alternativ til glasur. Dog har jeg også selv lavet hvid glasur, til sne og istapper på taget.

Skærmbillede 2015-01-03 kl. 23.35.07
Glasur:
– Bland æggehvide og flormelis (+ evt. en dråbe eddike), til du syntes koncistensen er god.

Skærmbillede 2015-01-03 kl. 22.36.41

Skærmbillede 2015-01-03 kl. 22.37.08

Lim/ sement:

  • Kom sukker i en gryde.
  • lad det smelteSkærmbillede 2015-01-03 kl. 22.37.18
  • Dyb siderne på væggene og taget i det smeltede sukker og sammel huset.

Skærmbillede 2015-01-03 kl. 22.37.30

Herefter fyldes huller, og sider med “sne” (glasur), og voila: Et Kagehus er bygget.

Skærmbillede 2015-01-03 kl. 22.38.35

Skærmbillede 2015-01-03 kl. 22.38.08

Skærmbillede 2015-01-03 kl. 23.33.23

 

Skærmbillede 2015-01-03 kl. 22.38.51

Glædelig bagjul ;)

Skriv et svar